Квашена капуста – це дуже корисний та смачний овочевий салат. Готувати його дуже просто, але іноді капуста виходить надто водянистою, слизькою, може почорніти або придбати гіркий присмак. Щоб цього уникнути, необхідно знати кілька найважливіших секретів приготування квашеної капусти.
Секрет 1
Вибирайте капусту середніх та пізніх сортів, без ознак гниття. Якщо качан потемнів, значить овоч довго лежав на складі. З нього не вийде приготувати смачну та хрумку квашену капусту. Якщо спробувати заквасити овоч ранніх сортів, то готова страва вийде водянистою та занадто м'якою.
Секрет 2
Секрет 3
На один кілограм тонко нарізаної капусти додавайте рівно 20 г кухонної солі (йодована сіль зробить салат м'яким та не смачним).
Нагадаємо, квашена капуста стане небезпечною для здоров'я, якщо додати до неї один із найпопулярніших компонентів. Що краще не класти у салат?