Картопляне пюре, напевно, одна з найпопулярніших страв в українській родині. Його готують і у будні, і на вихідні, і навіть на свята. У всіх господинь приблизно один й той самий рецепт. Проте є кілька секретних інгредієнтів, при додаванні яких страва з картоплі заграє новими фарбами.
Картопляне пюре з яблуками
За 10 хвилин перед тим, як звариться картопля, додайте до неї нарізані кубиками яблука без шкірки. Роздавіть картоплю та яблука в пюре, додайте вершкове масло та діжонську гірчицю (зернятками). Це дуже смачно!
Картопляне пюре зі шпинатом та сиром
У розварену картоплю додаємо на смак теплого молока або сметани, шматочок вершкового масла, а також добре промитий і віджатий шпинат, нарізаний дуже дрібно. Також смачно в цей рецепт додати сир пармезан або чеддер.
Картопляне пюре зі шпинатом і сиром чудово підійде як гарнір до риби.
Картопляне пюре з часником
Запечіть часник у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Розтовчіть його і додайте в готове пюре, і полийте оливковою олією.
Здавалося б, лише один інгредієнт може вплинути на загальний смак страви.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що додати в тісто, щоб вийшли золотисті млинці.