Домашній майонез – це смачний та корисний соус, який не містить небезпечних компонентів. Такий продукт можна сміливо використовувати для бутербродів, заправки салатів та як соус до основних страв. Приготувати майонез можна за допомогою блендера чи міксера, на яйцях чи молоці.
Майонез "Провансаль"
Інгредієнти:
- 2 сирі яйця
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки цукру
- 2 чайні ложки гірчиці
- 250 мл рослинної олії
- 1 столова ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
Соус готується за допомогою міксера. Відокремте жовтки від білків. У широку миску помістіть жовтки, всипте сіль, цукор та гірчицю. Збивайте суміш на низьких обертах, поступово доливаючи тонким струмком рослинну олію.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Коли суміш почне густіти, збільшіть швидкість міксера та продовжуйте доливати олію. Додайте в соус лимонний сік і перемішайте.
Майонез із яблучним оцтом
Інгредієнти:
- 2 сирі яєчні жовтки
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки цукру
- 0,5 чайної ложки яблучного оцту 9%
- 150 мл рослинної олії
Спосіб приготування:
Жовтки помістіть у високу склянку для блендера або в скляну банку. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет і олію. Опустіть на дно ємності занурювальний блендер, збивайте не рухаючи агрегат протягом трьох хвилин.
Коли майонез стане білим і густим, слід почати рухати блендер вгору-вниз, це дозволить рівномірно перемішати інгредієнти.
Домашній майонез без яєць
Інгредієнти:
- 150 мл свіжого молока
- 300 мл рослинної олії
- 3 чайні ложки гірчиці
- 2 столові ложки лимонного соку
- 0,5 чайної ложки солі
Спосіб приготування:
Майонез готується у високій ємності за допомогою блендера. Влийте в склянку молоко і олію, опустіть у рідину блендер, збивайте 5-10 секунд. Коли соус загусне, додайте сіль, гірчицю, лимонний сік. Збивайте блендер ще кілька секунд.
Смачного!
Приготуйте на Новий рік салати з трьох інгредієнтів та домашнього майонезу. Рецепти вишуканих закусок нашвидкуруч.