Today.ua

Три способи приготувати домашній майонез за 5 хвилин: найпростіші та найсмачніші рецепти соусу для салатів

Домашній майонез – це смачний та корисний соус, який не містить небезпечних компонентів. Такий продукт можна сміливо використовувати для бутербродів, заправки салатів та як соус до основних страв. Приготувати майонез можна за допомогою блендера чи міксера, на яйцях чи молоці.

Майонез "Провансаль"

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Соус готується за допомогою міксера. Відокремте жовтки від білків. У широку миску помістіть жовтки, всипте сіль, цукор та гірчицю. Збивайте суміш на низьких обертах, поступово доливаючи тонким струмком рослинну олію.

Коли суміш почне густіти, збільшіть швидкість міксера та продовжуйте доливати олію. Додайте в соус лимонний сік і перемішайте.

Майонез із яблучним оцтом

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Жовтки помістіть у високу склянку для блендера або в скляну банку. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет і олію. Опустіть на дно ємності занурювальний блендер, збивайте не рухаючи агрегат протягом трьох хвилин.

Коли майонез стане білим і густим, слід почати рухати блендер вгору-вниз, це дозволить рівномірно перемішати інгредієнти.

Домашній майонез без яєць

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Майонез готується у високій ємності за допомогою блендера. Влийте в склянку молоко і олію, опустіть у рідину блендер, збивайте 5-10 секунд. Коли соус загусне, додайте сіль, гірчицю, лимонний сік. Збивайте блендер ще кілька секунд.

Смачного!

Приготуйте на Новий рік салати з трьох інгредієнтів та домашнього майонезу. Рецепти вишуканих закусок нашвидкуруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ