Паски і крашанки - не єдині традиційні страви на Великдень. До святкового столу і для освячення в церкві також готують сирну паску з додаванням шоколаду або сухофруктів.
Шоколадна сирна паска
Інгредієнти:
- 600 г якісного сиру
- 240 г вершкового масла
- 100 г шоколадного печива
- 60 г цукрової пудри
- 70 г какао
- 2 пакетики ванільного цукру
- 50 г чорного шоколаду
Приготування:
Змішайте в глибокій ємності сир з розм'якшеним вершковим маслом, какао, ваніллю, цукровою пудрою. Збийте блендером до однорідності або двічі пропустіть через м'ясорубку, також можна перетерти через сито.
Популярні зараз
Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників
У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу
Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг
Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки
Печиво поламайте на невеликі шматочки, потім прокатати качалкою, щоб подрібнити печиво у крихту. Пересипте в сирну масу і знову добре вимішайте, щоб крихти печива рівномірно розподілилися по всій суміші.
Перекладіть шоколадну сирну масу з печивом в спеціальну форму, застелену чистим х/б рушником. Утрамбуйте ложкою, накрийте краями рушники і тарілкою. Поставте форму з сиром в холодильник на 12 годин. За цей час рушник вбере зайву вологу, а маса повністю застигне.
Перекладіть сирну паску з шоколадним печивом на красиве блюдо, посипте тертим шоколадом.
Смачного!
Пропонуємо вам також новий рецепт ідеальної глазурі для пасок, яка не буде обсипатися і кришитися.