24 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Господині будуть готуватися до цього дня – випікати пасочки та фарбувати яйця. Пропонуємо вам спробувати нестандартний рецепт вологої паски, який точно сподобається всім членам сім'ї. А лимон надасть їй особливого смаку.
Сирна паска з лимонами – ідеальний ніжний десерт до свята
Паска за цим рецептом виходить дуже ніжною, соковитою і вологою. У рецепті трохи борошна, що дозволяє десерту добре пропікатися.
Інгредієнти:
Начинка та сироп:
- 100 г цукру
- 100 г води
- 100 мл лимонного соку
- 50 г лимонних цукатів
Опара:
- 60 мл 2,5-відсоткового теплого молока
- 10 г цукру
- 40 г пшеничного борошна
- 10 г пресованих дріжджів
Тісто:
- 2 жовтки
- 50 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- Дрібка солі
- Цедра одного лимона
- 30 г 20-відсоткової сметани
- 50 г сиру (5-9%)
- 160 г пшеничного борошна
- 30 г 82-відсоткового вершкового масла
Глазур:
- 50 г цукрової пудри
- 5-7 г лимонного соку
Спосіб приготування:
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Розігріваємо воду до розчинення цукру.
- У сироп, що остигнув, додаємо лимонний сік, додаємо цукати і залишаємо на 12 годин.
- Дріжджі розчиняємо у теплому молоці – близько 40 градусів, додаємо борошно та цукор. Перемішуємо, щоб не було грудочок та на 1 годину залишаємо в теплому місці.
- Цукор із жовтками перебиваємо в білу піну, додаємо сіль, ванільний цукор та цедру лимона – перемішуємо. Змішуємо з опарою. Додаємо сир та сметану. Засипаємо просіяне борошно.
- Вимішуємо тісто і додаємо нагріте до кімнатної температури вершкове масло.
- Вимішуємо тісто 15-20 хвилин, доки не перестане прилипати до рук. Щоб не додавати більше борошна, і було зручніше місити тісто, змащуємо руки олією.
- Зливаємо сироп із цукатів. Обвалюємо їх у невеликій кількості борошна та втручаємо у тісто.
- Залишаємо тісто на дві години підійматися.
- Дістаємо формочки. Мнемо руками тісто, що піднялося, розділяємо на рівні частини і заповнюємо формочки на 1/3 і залишаємо ще на півтори години підійматися.
- Випікаємо пасочки протягом 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
- Для приготування глазурі слід змішати цукрову пудру з половиною лимонного соку - перемішати і додати другу половину соку.
- Обмазуємо остиглі паски сиропом і прикрашаємо за бажанням.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати три незвичайні способи пофарбувати яйця на Великдень.