Сирна паска в мультиварці: простий рецепт смачної випічки на свято

Сирна паска в мультиварці - найкращий спосіб, як швидко і без проблем приготувати смачне частування до Великодня. Всередину можна покласти начинку на свій розсуд: горіхи, родзинки, шоколад або цукати. Прикрасити випічку можна за допомогою глазурі чи різнобарвної присипки або їстівних фігурок.

Сирна паска в мультиварці: простий рецепт смачної випічки на свято - today.ua

Сирна паска в мультиварці - рецепт

Інгредієнти:

  • Швидкорозчинні дріжджі - 9 грамів
  • Тепле молоко - 100 мілілітрів
  • 5% сир - 200 грамів
  • Курячі яйця - 3 штуки
  • Цукровий пісок - 150 грамів
  • Вершкове масло - 100 грамів
  • Сіль - 1/2 чайної ложки
  • Борошно - 500 грамів
  • Ванільний цукор - 1 столова ложка
  • Цукати або родзинки - 200 грамів

Спосіб приготування:

Сирна паска в мультиварці: простий рецепт смачної випічки на свято

  1. У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо чайну ложку цукру і 3 столові ложки борошна - перемішуємо, і даємо настоятися 30 хвилин в теплі.
  2. Збиваємо міксером 2 білки зі 100 грамами цукрового піску. Якщо ви хочете покрити паску глазур'ю, то візьміть 3 білки й 150 грамів цукру.
  3. 3 жовтки перетираємо з ванільним цукром і сіллю і додаємо в тісто, що підійшло. Туди ж м'яке вершкове масло і сир - перемішуємо.
  4. Збиваємо білки з цукром. Частину залишаємо на глазур, а частину акуратно вмішуємо в суміш.
  5. Вводимо порціями борошно і замішуємо тісто, щоб воно було м'яким і еластичним. Перекладаємо в каструльку, накриваємо рушником і даємо настоятися в теплому місці протягом години.
  6. Обминаємо тісто, додаємо цукати або родзинки.
  7. Викладаємо тісто в мультиварку, закриваємо і включаємо режим підігріву на 15 хвилин.
  8. Даємо тісту піднятися - приблизно 45 хвилин.
  9. Включаємо режим "випічка" на 60 хвилин. Після сигналу, не відкриваючи кришку, виставляємо ще 30 хвилин режим "випічка".
  10. Коли буде готове, не відчиняйте кришку кілька хвилин.
  11. Перевертаємо паску на рушник і покриваємо глазур'ю.

Пропонуємо вам також приготувати холодець на Великдень. Блюдо за нашим рецептом виходить прозорим і неймовірно смачним.

ДЖЕРЕЛОsegodnya.ua