Сирна паска в мультиварці - найкращий спосіб, як швидко і без проблем приготувати смачне частування до Великодня. Всередину можна покласти начинку на свій розсуд: горіхи, родзинки, шоколад або цукати. Прикрасити випічку можна за допомогою глазурі чи різнобарвної присипки або їстівних фігурок.
Сирна паска в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
- Швидкорозчинні дріжджі - 9 грамів
- Тепле молоко - 100 мілілітрів
- 5% сир - 200 грамів
- Курячі яйця - 3 штуки
- Цукровий пісок - 150 грамів
- Вершкове масло - 100 грамів
- Сіль - 1/2 чайної ложки
- Борошно - 500 грамів
- Ванільний цукор - 1 столова ложка
- Цукати або родзинки - 200 грамів
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо чайну ложку цукру і 3 столові ложки борошна - перемішуємо, і даємо настоятися 30 хвилин в теплі.
- Збиваємо міксером 2 білки зі 100 грамами цукрового піску. Якщо ви хочете покрити паску глазур'ю, то візьміть 3 білки й 150 грамів цукру.
- 3 жовтки перетираємо з ванільним цукром і сіллю і додаємо в тісто, що підійшло. Туди ж м'яке вершкове масло і сир - перемішуємо.
- Збиваємо білки з цукром. Частину залишаємо на глазур, а частину акуратно вмішуємо в суміш.
- Вводимо порціями борошно і замішуємо тісто, щоб воно було м'яким і еластичним. Перекладаємо в каструльку, накриваємо рушником і даємо настоятися в теплому місці протягом години.
- Обминаємо тісто, додаємо цукати або родзинки.
- Викладаємо тісто в мультиварку, закриваємо і включаємо режим підігріву на 15 хвилин.
- Даємо тісту піднятися - приблизно 45 хвилин.
- Включаємо режим "випічка" на 60 хвилин. Після сигналу, не відкриваючи кришку, виставляємо ще 30 хвилин режим "випічка".
- Коли буде готове, не відчиняйте кришку кілька хвилин.
- Перевертаємо паску на рушник і покриваємо глазур'ю.
Пропонуємо вам також приготувати холодець на Великдень. Блюдо за нашим рецептом виходить прозорим і неймовірно смачним.