Приготувати сирний торт "Наполеон" зможе навіть кулінар-початківець. Знадобляться звичайні продукти, сковорода з товстим дном і двадцять хвилин вільного часу. Десерт виходить ніжним, повітряним та корисним.
Сирний торт "Наполеон" на сковороді
Інгредієнти:
Для тіста:
- 280 г борошна
- 250 г сиру жирністю 5-9%
- 1 яйце
- 120 г цукру
- 1 ч. л. пекарського порошку
Для крему:
- 0,5 л молока
- 1 яйце
- 2 ст. л. з гіркою крохмалю чи борошна
- 200 г вершкового масла
- 120 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
Спосіб приготування:
У сотейнику змішайте борошно, цукор та ваніль для крему. Вбийте яйце і влийте 100 мл теплого молока. Ретельно перемішайте масу до однорідності. Продовжуючи перемішувати, влийте інше молоко тонким струмком.
Поставте сотейник на невеликий вогонь, доведіть до кипіння безперервно помішуючи. Як тільки з'являться бульбашки, зніміть з вогню і дайте охолонути крему. Додайте розм'якшене вершкове масло і збийте міксером.
Готові заготовки перемажте кремом, покрийте залишками заварної маси верх і боки торта, посипте крихтою. Дайте просочитися протягом кількох годин. Подавайте сирний торт "Наполеон" із молоком або чаєм.
Смачного!
Приготуйте також торт "Медовик" на сковороді. Простий рецепт улюбленого десерту для всієї родини.