Вчені з Канади провели ряд досліджень, в ході яких стало відомо, що такий дивовижний фрукт, як авокадо, може сприятливо вплинути на здоров'я людини, що страждає на діабет другого типу. На їхню думку, це пов'язано з молекулами жиру, званими авокатін В.
У 2019 році в Канаді було проведено дослідження, в ході якого мишей протягом двох місяців годували продуктами з високим вмістом жирів. Після цього піддослідних розділили на дві групи та протягом п'яти тижнів давали авокатін В.
В результаті у гризунів була помічена позитивна динаміка: поліпшення толерантності до глюкози і її утилізації, також миші втратили у вазі.
Звичайно ж, застосування авокатіна В - не є панацеєю. За словами одного з авторів дослідження, попри його позитивний вплив, він не відновлює повністю проблеми з обміном речовин.
Нагадаємо, вчені назвали групу крові, яка значно знижує ризик розвитку діабету.