Today.ua

Вчені назвали групу крові, яка значно знижує ризик розвитку діабету

Вчені назвали групу людей, у яких менше шансів захворіти на діабет. Виявляється, в залежності від групи крові підвищується або знижується ризик розвитку діабету другого типу.

На розвиток цього важкого хронічного захворювання впливає не тільки ожиріння та малорухомий спосіб життя. Виявляється, група крові має важливе значення.

Медики провели дослідження, в якому взяли участь більш як 80 000 жінок. У понад 3,5 тисячі респонденток діагностували діабет другого типу. З'ясувалося, що менший відсоток з них мав першу групу крові.

Виходячи з цього, вчені змогли зробити висновок, що найменш схильні до розвитку діабету люди з першою групою крові. Найбільше шансів захворіти у володарів третьої групи крові - 21%, трохи менше у другої групи крові - ймовірність 10%.

Незалежно від групи крові лікарі рекомендують провести корекцію харчування і скоротити калорійність їжі, обов'язково зайнятися спортом. Для початку буде досить легкої щоденної зарядки. Також систематична діагностика стану здоров'я допоможе на ранній стадії виявити будь-які відхилення в організмі. Найважливіше - не застосовувати будь-які препарати без консультації з фахівцем.

Нагадаємо, вчені назвали найсильнішу групу крові, яка захищає від хвороб і дарує довголіття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ