Вчені назвали найкорисніший сорт оливкової олії, який захищає від захворювань серця, цукрового діабету, онкології та інших небезпечних хвороб.
Група західних дослідників провела масштабне дослідження рослинних олій і їх сортів на предмет користі для людського організму. В результаті з'ясувалося, що нерафінована оливкова олія першого холодного віджиму є найкориснішою в раціоні людини, вона допомагає захищатися і боротися з цілою низкою небезпечних хвороб.
В оливковій олії першого холодного віджиму містяться у великій кількості антиоксиданти, які мають виражений протизапальний ефект, а також перешкоджає процесу окислення «поганого» холестерину.
За даними багатьох лікарів і вчених, хронічне запалення провокує розвиток діабету, артриту, захворювань серцево-судинної системи та онкології. Здатність оливкової олії першого холодного віджиму зупиняти запальні процеси дозволяє зберегти здоров'я.
Оливкову олію найкраще додавати в сирому вигляді в салати зі свіжих овочів, тоді продукт надасть найбільш сприятливий вплив на організм.
Дізнайтеся також поради доктора Фрідмана, який розповів, як вживати оливкову олію, щоб зберегти здоров'я до глибокої старості.