Today.ua

Вчені назвали рослинну олію, яка очищає серцево-судинну систему

Вчені назвали найкорисніший сорт оливкової олії, який захищає від захворювань серця, цукрового діабету, онкології та інших небезпечних хвороб.

Група західних дослідників провела масштабне дослідження рослинних олій і їх сортів на предмет користі для людського організму. В результаті з'ясувалося, що нерафінована оливкова олія першого холодного віджиму є найкориснішою в раціоні людини, вона допомагає захищатися і боротися з цілою низкою небезпечних хвороб.

В оливковій олії першого холодного віджиму містяться у великій кількості антиоксиданти, які мають виражений протизапальний ефект, а також перешкоджає процесу окислення «поганого» холестерину.

За даними багатьох лікарів і вчених, хронічне запалення провокує розвиток діабету, артриту, захворювань серцево-судинної системи та онкології. Здатність оливкової олії першого холодного віджиму зупиняти запальні процеси дозволяє зберегти здоров'я.

Найціннішим антиоксидантом в оливковій олії вважають олеокантал, який діє на організм людини так само, як і препарат ібупрофен, знижуючи больові відчуття і знімаючи запалення.

Оливкову олію найкраще додавати в сирому вигляді в салати зі свіжих овочів, тоді продукт надасть найбільш сприятливий вплив на організм.

Дізнайтеся також поради доктора Фрідмана, який розповів, як вживати оливкову олію, щоб зберегти здоров'я до глибокої старості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ