Банани - одні з найпопулярніших фруктів серед українського покупця. Їх люблять від малого до старого. Користь даної ягоди - незаперечна: великий вміст клітковини, білків, жирів і вуглеводів, мінералів, що впливають на правильну роботу організму. Однак вчені заявили, що почорнілі банани категорично не можна давати маленьким дітям, так і дорослим теж.
За словами чиказьких педіатрів, дітям до трьох років категорично заборонено вживати банани, на яких з'явилися коричневі плями. Річ у тому, що шлунково-кишковий тракт малюка може не впоратися з його переварюванням, і це викличе або алергію, або навіть отруєння.
Цікаво те, що ряд вчених стверджує, що вживання бананів з темної шкіркою не принесе користі нікому, а тільки шкоду. Навіть якщо коричневі плями з'явилися тільки на шкірці, а сам банан виглядає нормально, дослідники радять викидати такий продукт. Відзначається, що в такому плоді розмножуються небезпечні бактерії, чому сприяє "солодке" середовище.
Про це говорить Густаво Кастро з Інституту біологічних наук в Бразилії. За словами вченого, потемнілі банани містять важкі метали, включаючи мідь і свинець, що несе шкоду для людини, особливо в великих кількостях. В ході дослідження 2016 року бразильські вчені з'ясували, що на переспілих і потемнілих плодах міститься величезна кількість радіоактивних речовин.