Today.ua

Вчені розповіли, як запобігти випаданню волосся

Красиве густе волосся - мрія не тільки кожної жінки, але і всіх чоловіків. Вчені розповіли, як правильно доглядати за зачіскою, на які продукти й вітаміни звернути увагу, і які стрижки зробити, щоб зберегти здоровий зовнішній вигляд волосся і запобігти його випаданню.

Найголовніше - все починається зсередини. Харчування - ключовий фактор, що впливає на красу і блиск волосся. Експерти повідомляють що потрібно більше споживати зелені, білка, пропити курс вітамінів А, Е і В, а також кальцій і фолієву кислоту. Для краси волосся і шкіри дуже корисна риба, яйця і шпинат.

Мало, хто знає, але наше волосся складається на 99% з білка, а тому немає нічого кращого для їх краси й здоров'я, ніж достатня кількість білків і амінокислот.

«Дієта, в якій відсутній білок, може стати причиною випадання волосся, особливо у жінок», - зазначає експерт.

Причиною випадіння волосся може бути як стрес, так куріння і вживання міцних напоїв.

Чоловікам, у яких почався процес активного випадання волосся, медики рекомендують відмовитися від шкідливих звичок, а також почати користуватися спеціальним шампунем. Засіб, розроблений для збільшення обсягу і густоти волосся, допоможе зупинити процес облисіння. Також краще зробити коротку стрижку, оскільки вона візуально додасть густоти.

Жінкам варто частіше підстригати посічені кінчики - це не тільки додасть зачісці охайний вигляд, але і запобіжить ламкості. Експерти не радять зловживати різними випрямлячами й утюжками для завивки. Також краще зменшити вплив фена на волосся - давати йому самостійно висохнути, включати функцію холодного повітря або користуватися термозахисними засобами.

Пропонуємо вам також дізнатися секрети по догляду за сухим й ламким волоссям. ТОП-5 рекомендацій, як доглядати за вашою зачіскою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ