Зелений чай вважається дуже корисним напоєм, який дівчата активно вживають під час дієти. Відомо, корисні речовини, що містяться в ньому, значно знижують ризик розвитку раку молочної залози, але водночас можуть привести до утворення інших проблем з організмом. Медики розповіли, кому варто відмовитися від напою.
В ході недавніх досліджень з'ясувалося, що постійне вживання зеленого чаю збільшує ризик захворювання печінки. Також від нього краще відмовитися вагітним і годуючим. Організм жінки в положенні й так змушений справлятися з підвищеними навантаженнями на органи, а споживання зеленого чаю може призвести ще й до несприятливого розвитку плода.
Вся річ у тому, що флавоноїди й дубильні речовини, що містяться в напої, гальмують синтез власне фолієвої кислоти та знижують засвоюваність вітамінів, які прописують вагітним. Фолацин і собі впливає на правильне формування нервової трубки плода, а його нестача може призвести до розвитку захворювань.
Також фолієва кислота впливає на зачаття. А тому дівчата, які зловживають зеленим чаєм, можуть зіткнутися з проблемою безпліддя.
Також в напої міститься кофеїн, що може проникнути через плаценту й ускладнити обмін речовин. Це загрожує викиднем, передчасними пологами або низькою вагою дитини.
У першому триместрі експерти рекомендують випивати по 1-2 чашки в день, оскільки зелений чай допомагає при токсикозі.
Нагадаємо, медики розповіли, який чай можна пити на голодний шлунок.