Український сніданок – три рецепти родом із дитинства

Автор: Анастасия Березовская

Величезна кількість українців були змушені залишити свій будинок. 6,5 мільйонів людей стали вимушеними переселенцями, 3,8 млн виїхали за межі країни. І кожен із них сумує за своїм домом. А тому немає нічого кращого, щоб відчути частинку домівки, – приготувавши традиційний український сніданок.

Український сніданок – три рецепти родом із дитинства - today.ua

Український сніданок – три рецепти родом із дитинства

Ліниві вареники

Український сніданок – три рецепти родом із дитинства Складові:

  • 200 г сиру
  • 6 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 щіпки солі
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Сир розім'яти виделкою, додати сіль, цукор та яйце – ретельно перемішати. Додаємо муку, борошно і замісити тісто.
  2. Скочуємо рулет в 1-2 сантиметри, розрізаємо на невеликі шматочки і закидаємо у кип'ячену воду.
  3. Після того, як вареники спливуть, викладаємо на тарілку і додаємо вершкове масло. Також можна додати мед, сметану, ягоди, фрукти чи варення.

Сирники

Український сніданок – три рецепти родом із дитинства Складові:

Популярні зараз

ПФУ припустився помилки в індексації пенсій та почав повертати гроші українцям

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо найпопулярніші професії

Українцям надали право на дострокову пенсію: хто вийде на заслужений відпочинок до 60 років

НБУ назвав банки, яким українці довірили свої гроші: рейтинг за депозитами

  • 400 г 5% сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • Ваніль
  • Родзинки

Спосіб приготування:

Змішуємо всі інгредієнти, замішуємо тісто. Формуємо кружечки, придавлюємо і запікаємо в духовці або обсмажуємо на сковороді.

Оладки

Український сніданок – три рецепти родом із дитинства Складові:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. ванільного цукру
  • 1/3 ч. л. соди
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Яйце збиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо теплий кефір та перемішуємо. Вбиваємо борошно, суду та замішуємо тісто. Залишити на 10-15 хвилин.
  2. На розігрітій сковороді обсмажуємо оладки по 1-2 хвилини з кожного боку.

Пропонуємо вам також скуштувати вареники з яблуками та корицею – простий рецепт традиційного українського десерту.