Величезна кількість українців були змушені залишити свій будинок. 6,5 мільйонів людей стали вимушеними переселенцями, 3,8 млн виїхали за межі країни. І кожен із них сумує за своїм домом. А тому немає нічого кращого, щоб відчути частинку домівки, – приготувавши традиційний український сніданок.
Український сніданок – три рецепти родом із дитинства
Ліниві вареники
- 200 г сиру
- 6 ст. л. борошна
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 2 щіпки солі
- Вершкове масло
Спосіб приготування:
- Сир розім'яти виделкою, додати сіль, цукор та яйце – ретельно перемішати. Додаємо муку, борошно і замісити тісто.
- Скочуємо рулет в 1-2 сантиметри, розрізаємо на невеликі шматочки і закидаємо у кип'ячену воду.
- Після того, як вареники спливуть, викладаємо на тарілку і додаємо вершкове масло. Також можна додати мед, сметану, ягоди, фрукти чи варення.
Сирники
- 400 г 5% сиру
- 1 яйце
- 2 ст. л. борошна
- 1 ст. л. цукру
- Ваніль
- Родзинки
Спосіб приготування:
Змішуємо всі інгредієнти, замішуємо тісто. Формуємо кружечки, придавлюємо і запікаємо в духовці або обсмажуємо на сковороді.
Оладки
- 1 склянка кефіру
- 1 склянка борошна
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. ванільного цукру
- 1/3 ч. л. соди
- Сіль
Спосіб приготування:
- Яйце збиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо теплий кефір та перемішуємо. Вбиваємо борошно, суду та замішуємо тісто. Залишити на 10-15 хвилин.
- На розігрітій сковороді обсмажуємо оладки по 1-2 хвилини з кожного боку.
Пропонуємо вам також скуштувати вареники з яблуками та корицею – простий рецепт традиційного українського десерту.