Today.ua

Українцям розповіли, як відрізнити якісну згущенку від фальсифікату

Якісне згущене молоко має складатися тільки з молока і цукру. Однак виробники часто грішать додаванням пальмового масла та інших шкідливих компонентів, щоб знизити собівартість продукту і більше заробити.

Згущене молоко з молока і цукру вимагає правильної процедури приготування, це дорого і довго. А ось розбавити сухе молоко з пальмовою олією до консистенції згущеного молока - просто і дуже рентабельно. Щоб пальмова олія не надавала згущеному молоку сіруватого відтінку, її відбілюють, додаючи в солодкий продукт діоксид титану (Е171).

Нерідко в згущене молоко додають модифікований крохмаль, ароматизатори, підсолоджувачі, цукрозамінники, і навіть карбоксиметилцеллюлозу. Якщо на продукті вказана добавка E950 - це підсолоджувач ацесульфам калію, який заборонено давати дітям до 7 років.

Варене згущене молоко не варять, а штучно загущают і підфарбовують. В результаті, виходить дешевший, але дуже шкідливий для здоров'я людини продукт. Купуючи згущене молоко в магазині, обрате увагу на склад. На упаковці має бути вказано - ДСТУ 4274: 2003. Жерстяна банка не повинна мати пошкоджень, а термін придатності не перевищувати 1 рік. У пластикових пляшках і банках згущене молоко зберігається не більше 2 місяців.

Якісний продукт не може продаватися під назвою "Згущене молоко", "Згущенка", "Згущеночка". Купувати тільки варто бляшані банки з назвою: "Молоко згущене з цукром" або "Молоко незбиране згущене з цукром".

Дізнайтеся також, як фальсифікують мед в Україні. Недобросовісні виробники додають навіть вапно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ