Today.ua

Українцям розповіли, чому потрібно їсти домашню квашену капусту щодня

У холодну пору року квашена капуста повинна бути на обідньому столі щодня. Хрусткий салат має чудодійні властивості, які дозволяють захистити організм від 100 хвороб.

Квашена капуста містить величезну кількість вітамінів С, А, К, U і РР, а також залізо, калій, кальцій, цинк, йод, селен, фосфор і натрій пробіотики, пребіотики, клітковину і ферменти. По суті, салат з квашеної капусти - це ідеально збалансований вітамінний комплекс, який замінить будь-які синтетичні вітаміни.

У тих, хто любить часто їсти квашену капусту, зміцнюється імунітет, гармонізується гормональний фон, стають міцними зуби і волосся.

Квашена капуста покращує роботу шлунково-кишкового тракту, особливо вона корисна для кишечника, оскільки перешкоджають росту патогенної мікрофлори. Капустяний розсіл має послаблюючу дію і допомагає боротися з запорами.

Регулярне вживання квашеної капусти нормалізує рівень холестерину в організмі, покращує роботу серцево-судинної системи. У раціоні вагітних жінок кисла капуста знижує симптоми раннього токсикозу. Салат з квашеної капусти покращує апетит, але при цьому допомагає схуднути, оскільки активізує обмін речовин в організмі.

Кисла капуста має ряд протипоказань, тому перед включенням цього корисного салату в раціон слід проконсультуватися з лікарем.

Дізнайтеся також, що зміниться в організмі, якщо їсти свіжу капусту щодня. Хрусткий овоч здатний творити чудеса!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ