Today.ua

Помер Михайло Жванецький: знаменитого одесита не стало на 87-му році життя

Неповторний і талановитий кумир мільйонів Михайло Жванецький помер у віці 86 років. Письменник і артист прожив довге і насичене життя, його творчість залишиться в дар нащадкам, як нагадування про великого майстра сучасної і актуальною сатири.

Михайло Михайлович Жванецький народився 6 березня 1934 року в славному місті Одеса, там же він вперше вийшов на театральну сцену. Талановитого хлопця в далекому 1963 році помітив Аркадій Райкін, який і дав йому путівку у велике майбутнє.

Знаменитий письменник, сатирик, артист, телеведучий, актор і сценарист Михайло Жванецький завдяки своїй праці і таланту став одним з найвідоміших в світі одеситів. До глибокої старості в літній період Жванецький жив в своєму будинку в Одесі, де і писав свої сатиричні твори на злобу дня. Всього за місяць до смерті Михайло Михайлович оголосив про припинення творчої діяльності. Михайло Жванецький був офіційно одружений на дівчині на ім'я Лариса, яка зараз проживає в Парижі. Надія Гайдук і Венера Умарова були цивільними дружинами сатирика. Жванецький - багатодітний батько п'ятьох (за деякими даними шістьох) дітей, двоє з них (а можливо і троє) є позашлюбними. Є також двоє онуків.

Нагадаємо, що Михайло Жванецький Новий 2020 рік зустрічав в будинку Алли Пугачової і Максима Галкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ