Приготування пасок на свято Великодня справа не проста. Щоб десерт вийшов пишним, повітряним і смачним, потрібно слідувати перевіреним порадам. Успішні пекарі розкрили десять важливих секретів для приготування паски.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Десять важливих секретів у приготуванні пишних та смачних пасок
- Якісне борошно. Борошно обов'язково просіюємо. Додаємо в тісто поступово, щоб не забити тісто борошном. Тісто не має бути тугим.
- Вершкове масло. Вибираємо масло жирністю не менше 82%. Важливо: масло перешкоджає розвитку глютену, тому одразу його до тіста додавати не можна, тільки через 7-10 хвилин після замісу.
- Молоко для опари має бути трохи теплим. Нагрівати можна поступово в мікрохвильовій печі.
- Тісто для паски полюбляє тепло, тому не потрібно відкривати вікна, щоб уникнути протягів.
- Вручну тісто потрібно місити довго – приблизно 40-50 хвилин.
- Глютенове вікно. Тісто має бути замішане до стану добре розвиненої клейковини. Як перевірити – розтягуємо тісто і воно не має рватися.
- Для аромату та пряного смаку в тісто можна додати цедру лимона або апельсина, а також ванільний цукор.
- Опара не любить металевий посуд, тому краще використовувати пластикову миску та дерев'яну ложку.
- Паски випікаємо без білків, тільки на жовтках. Найкраще використовувати домашні яйця.
- Не покривайте глазур'ю гарячі паски. Зачекайте, поки охолонуть.
Ось і все, це всі основні секретні поради для приготування десерту на Паску, які відзначить кожна господиня.
Пропонуємо вам приготувати смачну сирну паску з лимоном за нашим рецептом.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal