Today.ua

Успішні пекарі розкрили секрети приготування смачних та пишних пасок: топ-10 порад

Приготування пасок на свято Великодня справа не проста. Щоб десерт вийшов пишним, повітряним і смачним, потрібно слідувати перевіреним порадам. Успішні пекарі розкрили десять важливих секретів для приготування паски.

Десять важливих секретів у приготуванні пишних та смачних пасок

  1. Якісне борошно. Борошно обов'язково просіюємо. Додаємо в тісто поступово, щоб не забити тісто борошном. Тісто не має бути тугим.
  2. Вершкове масло. Вибираємо масло жирністю не менше 82%. Важливо: масло перешкоджає розвитку глютену, тому одразу його до тіста додавати не можна, тільки через 7-10 хвилин після замісу.
  3. Молоко для опари має бути трохи теплим. Нагрівати можна поступово в мікрохвильовій печі.
  4. Тісто для паски полюбляє тепло, тому не потрібно відкривати вікна, щоб уникнути протягів.
  5. Вручну тісто потрібно місити довго – приблизно 40-50 хвилин.
  6. Глютенове вікно. Тісто має бути замішане до стану добре розвиненої клейковини. Як перевірити – розтягуємо тісто і воно не має рватися.
  7. Для аромату та пряного смаку в тісто можна додати цедру лимона або апельсина, а також ванільний цукор.
  8. Опара не любить металевий посуд, тому краще використовувати пластикову миску та дерев'яну ложку.
  9. Паски випікаємо без білків, тільки на жовтках. Найкраще використовувати домашні яйця.
  10. Не покривайте глазур'ю гарячі паски. Зачекайте, поки охолонуть.

Ось і все, це всі основні секретні поради для приготування десерту на Паску, які відзначить кожна господиня.

Пропонуємо вам приготувати смачну сирну паску з лимоном за нашим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ