Today.ua

Узбецький плов за півгодини: як приготувати смачний обід, коли часу обмаль

Узбецький плов традиційно готується з довгозернистого рису та баранини, але з куркою чи свининою він також вийде смачним. Спробуйте рецепт, завдяки якому отримаєте смачний обід всього за півгодини.

Узбецький плов треба витримувати на повільному вогні під кришкою. Бажано не відкривати її під час приготування, щоб рис добре пропарився.

Для смачного обіду нашвидкуруч вам знадобляться:

Спочатку потрібно взяти глибоку сковороду чи казанок. Налийте в нього олію та прогрійте. Потім потрібно відправити туди подрібнені зубчики часнику та злегка обсмажити їх. М'ясо слід порізати невеликі шматочки і обсмажити разом з часником на великому вогні.

Наріжте моркву великою соломкою, а цибулю – великим кубиком. Відправте її до м'яса, дочекайтеся поки цибуля стане прозорою і додайте моркву. Залиште хвилин на 10. Тепер настав час зменшити вогонь.

У казан треба влити склянку гарячої води, додати спеції та лавровий лист. Накрийте ємність кришкою і залиште протушкуватись протягом 10 хвилин. Потім зніміть її та залиште ще на 10 хвилин, періодично помішуючи м'ясо з овочами.

Паралельно готується рис – його слід промити кілька разів. Потрібно закип'ятити в каструлі 500 мл води та висипати туди крупу, накрити кришкою. Зменшіть вогонь, коли вода майже випарується і залиште на 5 хвилин. Швидко відкрийте кришку, перемішайте та залиште ще на 5 хвилин.

Вимкніть вогонь і накрийте каструлю рушником на кілька хвилин. Тепер треба засипати рис у казан до м'яса та овочів та перемішати. Ще кілька хвилин – і обід готовий!

Нагадаємо, який "забутий" інгредієнт допоможе покращити смак та аромат плову – його часто використовують досвідчені кулінари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ