Today.ua

Вечеря вихідного дня: як приготувати найсмачніший шашлик із картоплі

Звикли їсти шашлик тільки з м'яса? Йому є не менш смачна альтернатива. Спробуйте приготувати під час пікніку шашлик із картоплі. Ситна та смачна страва стане повноцінною вечерею для великої родини на природі.

Шашлик можна зробити з будь-якої картоплі, але краще використати молоду. Вона якраз з'явилася на ринках та у магазинах. Овочі можна не чистити, лише добре промити за допомогою губки. Якщо використовуєте картоплю минулого врожаю, наріжте її на кружечки однакової товщини в 1-1,5 см. Вам також знадобиться сирий або копчений бекон, сіль та спеції.

Картоплю потрібно посолити та поперчити, або використати спеціальну приправу для неї. Кожну бульбу оберніть тонкою скибочкою бекону, надягніть на шампур і загорніть у фольгу - блискучою стороною назовні. У випадку зі старою картоплею чергуйте її шматочки з беконом, після чого також оберніть фольгою.

Пікантних смакових відтінків картоплі додадуть сушений часник, орегано та перець чилі. Експериментуйте на власний смак.

Картопляний шашлик оптимально готувати на мангалі, проте він вийде смачним і у звичайній духовці. Не забудьте періодично перевертати його – кожні 7-10 хвилин. Час приготування – близько 30-40 хвилин, залежно від сорту картоплі.

Подавайте шашлик зі сметанним соусом, дрібнорубленою петрушкою та зеленою цибулею. Смачного!

Раніше ми розповіли, як смачно запекти рибу без солі – це ідеальна вечеря для адептів правильного харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ