Приготувати просту та смачну страву на вечерю, не витративши при цьому купу часу, реально. Пропонуємо вам скуштувати пікантну курочку в солодкому соусі теріякі, яка точно сподобається всій родині.
Курка на вечерю за 15 хвилин – рецепт
Складові:
- 500 г курячого філе
- 3/4 склянки борошна
- 3/4 склянки кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. паприки
- 3/4 склянки холодної води
- 1/2 склянки рослинної олії
- 1/2 кеш'ю
Соус:
- 1/2 склянки соусу теріякі
- 1/4 склянки соєвого соусу
- 2 ст. л. оцту
- 1 ст. л. цукру
- 2 зубчики часнику
- Маленький шматочок кореня імбиру
Спосіб приготування:
- Соус: теріякі, соєвий соус змішайте з оцтом, додайте цукор, подрібнений часник і натертий на тертці імбир.
- Нарізаємо куряче філе невеликими шматочками.
- Змішуємо борошно, крохмаль, сіль, паприку - перемішуємо. Половину суміші пересипаємо в іншу миску і додаємо холодну воду - вийде рідке тісто.
- На розігрітій сковороді обсмажуємо курку, яку попередньо обваляли в сухій суміші, а потім занурили в тісто. Обсмажуємо на олії партіями по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо на паперовий рушник, щоб зійшов зайвий жир.
- Після того як насмажили курку, виливаємо зі сковороди олію і повертаємо м'ясо. Додаємо соус, подрібнений кеш'ю та перемішуємо. Готуємо упродовж хвилини.
- Подавати краще з броколі та рисом.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати арабський омлет у духовці – простий рецепт смачного сніданку із сиром та зеленню.