Ще один улюблений український рецепт, який готували наші бабусі. Заливний пиріг з м'ясом і грибами або, як його ще називали, картопляна запіканка з грибами та фаршем, припаде до смаку всій родині. А завдяки тому, що на приготування піде лише 15 хвилин, буде рада і сама господиня.
Вечеря за 15 хвилин – заливний пиріг з м'ясом та грибами
Складові:
- 7 картоплин
- 400 г грибів
- 400 г фаршу асорті
- 1 цибулина
- 80 г вершкове масло
- 200 мл молока
- Твердий сир
- Сіль
Спосіб приготування:
- Відварюємо картоплю і робимо з неї пюре з додаванням молока, солі та вершкового масла.
- Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистого кольору, додаємо нарізані гриби і солимо на смак.
- Фарш можна взяти абсолютно будь-який, але найкраще підходить асорті. Обсмажуємо фарш на сковороді хвилин 5 і солимо.
- Форму змащуємо вершковим маслом. З картопляного пюре викладаємо основу, додаємо фарш та цибулю з грибами. Зверху до смаку присипаємо необхідною кількістю сиру.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати львівський сирник на сніданок – рецепт автентичного українського десерту, якому понад 30 років.