Відразу варто відзначити, що рис – це той продукт, який рекомендується їсти лише свіжим. Але не всі дотримуються цього правила. Наступного дня крупа може потемніти, засохнути та злипнутися. Однак є кілька простих способів, як повернути страві первісний вигляд і навіть смак.
Як розігріти рис:
У мікрохвильовій печі: в рис додаємо трохи води залежно від порції, розминаємо злиплі грудки вилкою. Накриваємо ємність із рисом, гріємо хвилину на високій потужності. Знімаємо кришку та готуємо ще пару хвилин. Якщо додаєте багато води, можна трохи посолити і додати приправ.
У духовці: варений вчорашній рис викладаємо рівним шаром на лист, розбиваємо грудки, збризкуємо водою, накриваємо фольгою і гріємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
На плиті: в сотейник або сковороду додаємо трохи олії залежно від порції. Додаємо рис і виделкою або лопаткою розминаємо грудочки. Гріємо пару хвилин, вливаємо пару ложок води або бульйону і розігріваємо.
Готово!
Нагадаємо, ми розповідали, як визначити фальсифікат вершкового масла та вибрати найбільш корисний продукт.