Вареники з вишнею – традиційна українська страва, яку господині часто готують і на свята. Іноді соковита начинка виходить за межі тіста – і вироби буквально розвалюються. Цього можна уникнути, якщо використати секретний інгредієнт за рецептом кулінара Євгена Клопотенка. Відомий шеф-кухар поділився перевіреним рецептом вареників із вишнею.
Для тіста вам знадобляться півкілограма борошна, куряче яйце, склянка молока, столова ложка рослинної олії та половину чайної ложки солі. Для начинки візьміть 400 грамів вишні без кісточки, кілька столових ложок цукру (за смаком), дрібку солі та секретний інгредієнт – столову ложку манки.
Клопотенко пояснив, навіщо додавати крупу.
"Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не виливатиметься, коли ви будете їсти вареник", - зазначив кулінарний експерт.
Борошно змішайте з яйцем, сіллю та олією, після чого влийте молоко і замісіть тісто. Воно має вийти м'яким та еластичним, щоб не липло до рук.
Готові вареники з вишнею опустіть у підсолену киплячу воду і варіть на повільному вогні близько п'яти хвилин. Подавайте з цукром та сметаною. Смачного!
Нагадаємо, який інгредієнт слід додати, щоб отримати ніжне тісто на вареники.