Today.ua

Великий піст 2021: кардіолог назвав сім категорій людей, яким протипоказано тримати піст

Весняний Великий піст 2021 допомагає очистити душу і тіло, покращує стан здоров'я. Однак медики рекомендують дуже відповідально підходити до тривалої відмови від вживання в їжу тваринного білка.

Лікар-кардіолог розповів, кому протипоказано постити. Лікар-кардіолог Катерина Бандріна перерахувала сім категорій людей, яким тримати піст небезпечно для здоров'я.

1. Вагітні жінки і матері-годувальниці. В період формування плід повинен отримувати всі поживні речовини, які містяться як в рослинній, так і в їжі тваринного походження. Після народження малюк отримує «будівельний матеріал» для повноцінного розвитку з молоком матері. У ці періоди (від зачаття до відмови від грудного вигодовування) жінка не повинна постити.

2. Жінки, які планують зачаття. Щоб сформувалася здорова яйцеклітина, жінка зобов'язана повноцінно харчуватися. Відмова майбутньої матері від будь-яких видів продуктів харчування може привести до серйозних наслідків для плода.

3. Поститися не можна дітям до завершення підліткового віку. Відмова від повноцінного і збалансованого харчування може привести до збоїв в формуванні гормональної функції організму.

4. Пацієнтам, які страждають серйозними хронічними захворюваннями. Полегшити перебіг недуги і привести до одужання може тільки спеціальна дієта, але точно не повністю пістна.

5. Людям, які займаються важкою фізичною працею. Витрата енергії необхідно заповнювати білком.

6. Пост неприпустимий для жителів важких кліматичних зон і мандрівників. Відмова від повноцінного харчування може послабити організм і привести до тяжких наслідків.

7. Поститися не можна людям похилого віку, організм яких ослаблений за віковими причин, посилювати цей процес не варто. Для всіх інших Великий піст 2021 піде на користь.

Дізнайтеся, коли почався і коли завершиться строгий весняний пост, а також про вимоги до харчування по днях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ