Ведучий генетик Кембриджського університету Джайлза Йео розповів про три способи тримати свою вагу в нормі і не поправлятися. Ніяких дієт і виснажливих занять спортом не потрібно.
Для початку доктор Йео рекомендує щодня зменшувати порцію їжі зовсім на трошки. Наприклад, насипте собі каші на пару ложок менше, відріжте шматок хліба тонший. Якщо на перших порах організму буде складно звикнути до меншої кількості їжі, то замініть частину порції свіжими овочами (капуста, томати, огірки, шпинат) і зеленню (кріп, петрушка, кінза). Таким чином, ваша тарілка буде виглядати переповненою, але при цьому калорійність порції буде набагато нижчою.
Клітковина, яка міститься в рослинних продуктах, забезпечить активний обмін речовин і відмінну роботу шлунково-кишкового тракту, що додатково призведе до втрати зайвих кілограмів.
Відмовтеся від дієт, особливо від тих, в яких пропонується повністю уникати певних груп продуктів. Раціон здорової людини повинен бути повноцінним і поживним, містити в достатній кількості білки, жири і вуглеводи. В іншому випадку, питання часу, коли організм почне накопичувати жировий прошарок.
В період відпочинку від їжі, радить британський генетик, можна пити воду і трав'яні чаї без підсолоджувачів.
Нагадаємо, раніше вчені з Австралії розробили спосіб схуднення без зменшення порції їжі. Як знизити вагу, продовжуючи насолоджуватися улюбленими продуктами?