Today.ua

Вчені назвали продукти харчування, які сприяють виникненню раку та метастаз

Ціла низка звичних продуктів харчування містить небезпечну для людського організму добавку. Ця речовина не тільки підвищує ризик розвитку ракових пухлин, але й сприяє їх швидкому зростанню та поширенню метастаз.

Продукти харчування, що містять небезпечну для людини пальмітинову кислоту, продають у всіх магазинах. Особливо люблять їх діти та підлітки. Добавка входить до складу пальмової олії, яка здатна змінювати геном ракової пухлини, тому різко зростає ймовірність розвитку метастаз.

Пальмітинова кислота, як з'ясували вчені, трансформує ракові клітини в регенеративний стан та провокує їх утворювати сигнальні мережі за межами пухлини. Чим більше людина споживає їжі з додаванням пальмової олії, тим швидше метастази починають поширюватися по організму. Пальмову олію через її дешевизну додають у велику кількість оброблених харчових продуктів. Це і шоколад, і печиво, і твердий сир, і маргарин, і жири для смаження, і багато іншого.

"Це ретельне та всебічне дослідження, яке передбачає, що вплив основного компонента пальмової олії надовго змінює поведінку ракових клітин, роблячи їх більш схильними до прогресування через місцевий вплив до потенційно летального метастатичного захворювання", - розповів учасник дослідження директор Кембриджського інституту онкологічних досліджень, професор Грег Хеннон.

Нагадаємо, раніше вчені назвали продукти харчування, що прискорюють процеси старіння в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ