Вершкове масло - незамінний продукт, який використовується як самостійно, так і для приготування страв. Ми звикли купувати його у супермаркетах. Проте цілком можна зробити його вдома – знадобиться лише один інгредієнт.
Відомий фуд-блогер Христина Парфан поділилася простим рецептом на своїй сторінці у Instagram. Кухар порадила використовувати жирну сметану, яка має бути свіжою та якісною.
Кулінар зазначила, що з півлітрової банки сметани вийде близько 200 грамів вершкового масла.
Сметану потрібно вилити в чашу та збивати на середній швидкості близько 15 хвилин. Слідкуйте за консистенцією продукту - він має стати зернистим.
Потім слід промити масло: відправити його на чисту тканину, після чого перекласти в друшляк і промити у холодній воді.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Слідом слід зібрати масло в грудку і видалити зайву рідину. Свіжоприготовлене масло зберігається в контейнері до трьох тижнів у холодильнику та до двох місяців у морозилці.
Нагадаємо про смачний низькокалорійний сніданок: рецепт пирога без борошна представлений тут.