Зазвичай ми використовуємо кефір за його прямим призначенням - п'ємо в чистому вигляді з булочкою, додаємо в тісто для приготування млинців та оладок. А от якщо заморозити кефір, то з нього можна отримати одразу чотири продукти.
Заморожувати кефір можна у будь-якій тарі (пакеті або пляшці). Для цього її потрібно добре витерти та прибрати в морозильну камеру. На ранок заморожений кефір викласти на друшляк, застелений кількома шарами марлі.
У міру розморожування, збереться сироватка (продукт номер 1), яку можна пити або додавати у випічку, а сам кефір втратить свою характерну кислинку. На марлі збереться приємна за текстурою маса.
Як використовувати масу кефіру?
Вона стане чудовою основою для вершкового намазування (продукт номер 2), в яку можна додати сіль, перець, нарізану зелень, сир та овочі. Цю намазку відмінно мазати на хліб, хлібці або загортати у лаваш.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кефірною масою можна заправляти салати (продукт №3), зробити основу для піци. До неї можна додати сіль, перець, гірчицю, оливкову олію та зелень.
Також цю масу можна використовувати для приготування чізкейку (продукт номер 4), а змішавши зі згущеним молоком, цукром і перебивши з яйцями – прикрасити булочки або кекси.
Нагадаємо, ми розповідали, як зберегти м'ясо без холодильника: 3 перевірені способи.