Навіщо заморожувати кефір, і як отримати чотири продукти з одного

Автор: Анастасия Березовская

Зазвичай ми використовуємо кефір за його прямим призначенням - п'ємо в чистому вигляді з булочкою, додаємо в тісто для приготування млинців та оладок. А от якщо заморозити кефір, то з нього можна отримати одразу чотири продукти.

Навіщо заморожувати кефір, і як отримати чотири продукти з одного - today.ua

Заморожувати кефір можна у будь-якій тарі (пакеті або пляшці). Для цього її потрібно добре витерти та прибрати в морозильну камеру. На ранок заморожений кефір викласти на друшляк, застелений кількома шарами марлі.

У міру розморожування, збереться сироватка (продукт номер 1), яку можна пити або додавати у випічку, а сам кефір втратить свою характерну кислинку. На марлі збереться приємна за текстурою маса. Навіщо заморожувати кефір, і як отримати чотири продукти з одного

Як використовувати масу кефіру?

Вона стане чудовою основою для вершкового намазування (продукт номер 2), в яку можна додати сіль, перець, нарізану зелень, сир та овочі. Цю намазку відмінно мазати на хліб, хлібці або загортати у лаваш.

Популярні зараз

ПФУ припустився помилки в індексації пенсій та почав повертати гроші українцям

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо найпопулярніші професії

Українцям надали право на дострокову пенсію: хто вийде на заслужений відпочинок до 60 років

В Україні з'явиться новий Volkswagen Golf із дизельним двигуном

Кефірною масою можна заправляти салати (продукт №3), зробити основу для піци. До неї можна додати сіль, перець, гірчицю, оливкову олію та зелень.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Також цю масу можна використовувати для приготування чізкейку (продукт номер 4), а змішавши зі згущеним молоком, цукром і перебивши з яйцями – прикрасити булочки або кекси.

Нагадаємо, ми розповідали, як зберегти м'ясо без холодильника: 3 перевірені способи.