Закуски на Старий Новий рік: три рецепти найпростіших і незвичайних частувань для гостей

У ніч із 13 на 14 січня прийнято зустрічати Старий Новий рік. У народі кажуть, що саме це свято є чарівним, коли всі загадані бажання збуваються. На стіл слід поставити дванадцять найсмачніших страв. Пропонуємо вам приготувати нові закуски до святкового столу.

Закуски на Старий Новий рік: три рецепти найпростіших і незвичайних частувань для гостей - today.ua

Профітролі нашвидкуруч

Інгредієнти:

  • 250 г листкового бездрожжевого тіста
  • 1 огірок свіжий
  • 0,3 пучка свіжої зелені
  • 150 г сирного сиру
  • 150 г філе червоної слабосолоної риби

Спосіб приготування:

Тісто злегка розкачати, нарізати невеликими квадратиками. Запекти в духовці при 180-200 градусах до золотистого кольору і остудити. Рибу, огірки та зелень дрібно наріжте, змішайте із сирним сиром, перемішайте. У заготовках із тіста зробіть надрізи з боків, щоб вийшли "черепашки", наповніть начинкою.

Грибні закусочні мафіни

Інгредієнти:

  • 450 г курячого філе
  • 150 г печериць
  • 1 яйце
  • 30 г кропу
  • 3 часточки часнику
  • 50 мл йогурту без добавок
  • 50 г сиру
  • Сіль та прянощі за смаком

Спосіб приготування:

Сиру курячу грудку поріжте дрібними кубиками, додайте подрібнений кріп дрібно нарізати, яйце, сіль, прянощі. Цілі печериці вимийте, посипте сіллю та перцем. У форми для мафінів розкладіть м'ясну суміш, у центр вставте гриби, змастіть йогуртом і посипте тертим сиром. Готуйте 20 хвилин у духовці.

Закуски на Старий Новий рік: три рецепти найпростіших і незвичайних частувань для гостей Крокети з куркою

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 ч. л. солі
  • 20 г ізюму
  • 1 цибулина
  • 1 варене яйце
  • 400 г відвареного філе курки
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 гілочки петрушки
  • 0,25 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1 ст. л. м'ясного бульйону
  • 1 жовток
  • 2-3 ст. л. кукурудзяного борошна

Спосіб приготування:

Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Процідіть, додайте жовток і розімніть у пюре. Обсмажте на вершковому маслі цибулю до прозорості, всипте рубану зелень, чебрець, родзинки, влийте бульйон. Додайте в сковороду дрібно порізані варені яйця та м'ясо. Зніміть з вогню та дайте охолонути.

Змоченими водою руками сформуйте з м'ясної начинки невеликі кульки, покладіть у центр коржика з картопляного пюре і з'єднайте краї. Акуратно прокатайте між долонями. Обваляйте в кукурудзяному борошні, обсмажте в маслі до золотистої скоринки.

Смачного!

Приготуйте також картопляні кульки із сиром. Простий рецепт пікантної закуски на святковий та повсякденний стіл.