Today.ua

Запечена курка на Новий рік буде соковитою та рум'яною, якщо додати до маринаду секретний інгредієнт

Запечена в духовці курка - одна з головних страв для новорічного столу. Якщо додати в маринад секретний інгредієнт, то блюдо вийде соковитим усередині і з рум'яною скоринкою зовні.

Для початку підготуйте тушку курки, видаліть залишки пір'я та нутрощів, ретельно вимийте та обсушіть паперовими рушниками. Потім зробіть маринад і додайте трохи розпушувача для тесту. Цей секретний інгредієнт додасть готовій страві ніжності, соковитості, а скоринка вийде золотистою та хрусткою.

Запечена курка у лимонно-часниковому маринаді

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

З лимона слід вичавити сік разом з м’якоттю, змішати з дрібно нарізаною цедрою. Додайте подрібнений часник, 6 ст. л. оливкової олії, сіль та приправи. Наприкінці всипте розпушувач для тесту, швидко перемішайте і натріть отриманим маринадом курку всередині та зовні. Приберіть тушку в холодильник на ніч.

За пару годин до новорічного застілля дістаньте курку з холодильника, очистіть від залишків маринаду, змастіть рослинною олією, що залишилося, і відправте запікатися.

Смачного!

Дізнайтесь також, як швидко приготувати смачне картопляне пюре. Страву можна подати на Новий рік як гарнір до запеченої курочки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ