Today.ua

Запіканка з баклажанами і сиром нашвидкуруч: рецепт ситної вітамінної страви до вечері

Баклажани - одні з найбільш смачних і корисних для здоров'я всієї родини овочів. З настанням осінніх холодів можна побалувати близьких дивно смачною і ситною запіканкою з баклажанів з тертим сиром і ароматними спеціями.

Запіканка з баклажанів з тертим сиром

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Баклажани наріжте тонкими кружечками, складіть в миску і посипте сіллю. Перемішайте, залиште на півгодини на кухонному столі. За цей час шматочки овочів пустять сік, разом з який піде гіркоту.

Промокніть шматочки баклажана чистою серветкою і перекладіть в чисту миску. Цибулю і часник дрібно поріжте, обсмажте на оливковій олії до рум'яності.

За допомогою шумівки перекладіть цибулю з часником в окрему тарілку, а на олії, що залишилася, обсмажте шматочки баклажана з усіх боків до золотистої скоринки. У форму для запікання покладіть шар смажених баклажанів, розподіліть частина смаженої цибулі з часником. Продовжуйте чергувати продукти, поки вони не закінчаться.

Посипте сіллю, меленим перцем і подрібненим чебрецем. Залийте вершками і посипте тертим сиром. Запікайте в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Подавайте з салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

Приготуйте також мариновані зелені помідори за півгодини. Дуже смачна закуска, яка замінить гриби і огірки взимку на обідньому столі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ