Today.ua

Заборонені продукти при підвищеному тиску: що не можна їсти гіпертонікам

Здоров'я людини багато в чому залежить від того, чим вона харчується. Якщо в раціоні присутні шкідливі продукти, то організм буде реагувати на них збоями в роботі і хворобами. Медики розповіли, яка їжа провокує розвиток гіпертонії і викликає різкі скачки артеріального тиску.

Людям, що страждають патологіями серцево-судинної системи, заборонено вживати в їжу два види продуктів харчування. Особливо вони небезпечні в раціоні гіпертоніків, оскільки погіршують стан здоров'я і можуть стати причиною несподіваного нападу підвищеного артеріального тиску.

Оброблені м'ясні продукти

У продуктах харчування з обробленого м'яса (ковбасні вироби, шинка, копчене і в'ялене м'ясо, м'ясні консерви та ін.) утворюється цілий спектр небезпечних для людського організму речовин, які згубно діють на серцево-судинну систему. Готувати їжу краще з натурального свіжого м'яса самостійно. Дослідження вчених показали, що в'ялене солоне м'ясо сприяє підвищенню артеріального тиску навіть у молодих і здорових людей.

Консерви

Будь-які консерви (м'ясні, рибні, овочеві) містять підвищену кількість натрію. Дана речовина провокує розвиток гіпертонії і погіршує перебіг хвороби, викликаючи різкі перепади артеріального тиску. Крім того, в консервах часто зустрічається хімічна речовина бісфенол А, яка також підвищує кров'яний тиск.

Дізнайтеся також, які найпоширеніші продукти харчування медики називають смертельно небезпечними. І чому?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ