Якщо немає багато часу на приготування сніданку, а потішити себе чимось цікавим хочеться, то чудовим варіантом для ранкової страви можуть стати тости. Причому вам не знадобиться свіжий хліб – краще використовувати вчорашній.
Сніданок із вчорашнього хліба – ароматні французькі тости
Складові:
- Яйця – 6 штук (великі)
- Молоко чи вершки – 250 мл
- Ванільний цукор або ванільний екстракт – 2 ст. л.
- Молота кориця – 1/2 ч. л.
- Мелений мускатний горіх - щіпка
- Сіль – щіпка
- Хліб – 6 скибочок
- Рослинна олія (кокосова, авокадо) – 4 ст. л.
- Вершкове масло – 4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця з вершками (молоком), ваніллю, корицею, мускатним горіхом та сіллю.
- Нарізані скибочки хліба викладаємо в миску та заливаємо яєчною сумішшю. Залишаємо просочитися на 10 хвилин. Перевертаємо скибочки та чекаємо ще 10 хвилин.
- На сковороді розігріваємо вершкове масло та рослинну олію, обсмажуємо тости по дві-три хвилини з кожного боку.
- Подавати до столу страву можна зі сметаною, джемом, медом, кленовим сиропом та фруктами.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати кабачкові оладки з секретним інгредієнтом – рецепт легкої сезонної страви нашвидкуруч.