Яйця вважаються ідеальним продуктом, з яким можна розпочати свій день. Це білковий продукт, а разом із корисними жирами стане справжньою бомбою, яка зарядить організм на продуктивний ранок.
Пропонуємо вам приготувати яйця з молодою картоплею та спеціями. У рецепт можна додати хамон, в'ялену ковбасу або шинку.
Складові:
- Яйця – 4 шт.
- Молода картопля
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Оливкова олія – 50 г
- Копчена паприка – 2 ч. л.
- Пластівці червоного перцю
- Сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- Змішуємо масло, паприку, пластівці червоного перцю, сіль, перець та склянку води. У глибоку сковороду викладаємо миту молоду картоплю (якщо картошинки маленькі їх можна розрізати навпіл, якщо великі нарізати кубиками або соломкою) і заливаємо пряною сумішшю, що вийшла.
- Доводимо воду до кипіння, накриваємо кришкою і готуємо на сильному вогні до приготування картоплі (приблизно 6-9 хвилин). Якщо молода картопля почне злипатися або підсихати, додаємо в сковороду трохи оливкової олії або олії авокадо.
- Готову картоплю розкладаємо на сковороді зрізом вниз, додаємо дрібно нарізану цибулю та часник. Накриваємо кришкою та готуємо 4-6 хвилин.
- Між картоплею розбиваємо яйця, присипаємо сіллю та перцем. Накриваємо і гасимо під кришкою до готовності яєць – жовток має залишитися рідким.
- Подавати страву можна, присипавши її зеленню на смак.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати паляницю з полуницею – рецепт уславленого українського хліба зі смачною начинкою.