Як день почнеш, так його й проведеш. І щоб він був продуктивним, потрібно зарядити організм вітамінами та енергією. І допоможе в цьому зовсім не чашка кави, а ситний та корисний сніданок. Швидкий рецепт кабачкової запіканки з сиром не тільки не забере багато часу на приготування, але й не залишить нікого байдужим.
Запіканка з кабачків та сиру із золотистою скоринкою – сніданок за пів години
Складові:
- 1 середній кабачок
- 120-150 г твердого сиру
- 2 яйця
- 4-5 ст. л. борошна
- Дрібка солі
- Спеції на смак (хмелі-сунелі, італійські трави, перець, паприка)
- Кунжут
Спосіб приготування:
- Натираємо сир на дрібній тертці, кабачок - на великій. Солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції.
- Порційно по ложці додаємо борошно і добре перемішуємо тісто. Кількість борошна залежить від того, наскільки соковитий у вас кабачок і скільки соку він пустив. Тісто по консистенції має вийти як на оладки.
- Пересипаємо тісто у форму, прикрашаємо кунжутом.
- Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
- Якщо у вас з ранку є трохи більше часу, то з цього тіста можна посмажити оладки або вафлі.
- Подавати запіканку, оладки чи вафлі краще зі сметаною.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати найшвидший рецепт кабачкової ікри – улюбленої української намазки на хліб.