Зелений борщ на обід: секрети приготування смачної весняної страви

Автор: Леся Ловіцька

Зелений борщ – популярна весняна страва української кухні. Досвідчені кухарі знають тонкощі приготування обіду, який люблять як дорослі, так і діти.

Зелений борщ на обід: секрети приготування смачної весняної страви  - today.ua

Візьміть шматок свинячого або курячого м'яса, залийте водою, додайте лавровий лист, а також сіль та перець за смаком. Варіть бульйон протягом 40 хвилин, знімаючи піну шумівкою.

Додайте кілька штук картоплі, порізаної кубиками. Обсмажте 1 невелику морквину з цибулею на олії і відправте в каструлю з борщем.

Пучок щавлю, зелену цибулю, петрушку та кріп промийте, поріжте і додайте у бульйон. Наприкінці приготування відваріть 2-3 яйця, поріжте їх ножем і відправте у каструлю.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Зелений борщ краще подавати із чорним хлібом, сметаною та часником.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Зелений борщ на обід: секрети приготування смачної весняної страви Секрети досвідчених кулінарів:

  • Щоб бульйон був прозорим, його потрібно варити на повільному вогні – смак буде більш насиченим.
  • Щавель у борщ ріжте разом з живцями - в них максимальна кількість кислоти.
  • Яйця краще нарізати четвертинками чи кружечками.
  • Спробуйте разом із щавелем використовувати шпинат у рівних частинах – отримайте більш пікантний смак.

Нагадаємо, як приготувати червоний борщ ідеального червоного кольору.