Зелений борщ – популярна весняна страва української кухні. Досвідчені кухарі знають тонкощі приготування обіду, який люблять як дорослі, так і діти.
Візьміть шматок свинячого або курячого м'яса, залийте водою, додайте лавровий лист, а також сіль та перець за смаком. Варіть бульйон протягом 40 хвилин, знімаючи піну шумівкою.
Додайте кілька штук картоплі, порізаної кубиками. Обсмажте 1 невелику морквину з цибулею на олії і відправте в каструлю з борщем.
Пучок щавлю, зелену цибулю, петрушку та кріп промийте, поріжте і додайте у бульйон. Наприкінці приготування відваріть 2-3 яйця, поріжте їх ножем і відправте у каструлю.
Вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Зелений борщ краще подавати із чорним хлібом, сметаною та часником.
- Щоб бульйон був прозорим, його потрібно варити на повільному вогні – смак буде більш насиченим.
- Щавель у борщ ріжте разом з живцями - в них максимальна кількість кислоти.
- Яйця краще нарізати четвертинками чи кружечками.
- Спробуйте разом із щавелем використовувати шпинат у рівних частинах – отримайте більш пікантний смак.
Нагадаємо, як приготувати червоний борщ ідеального червоного кольору.