У весняно-літній період багато господинь намагаються частіше готувати вітамінні страви зі свіжої зелені. Приготуйте смачний і дуже корисний для здоров'я усієї сім'ї зелений борщ із кропиви та варених курячих яєць.
Зелений борщ "Смак весни"
Складові:
- 400 г м'яса
- 300 г кропиви
- 5 картоплин
- 3 яйця
- 1 морква
- 1 цибулина
- 70 г квасолі
- 2 ст. л. рослинного масла
- Лимонна кислота та спеції за смаком
- Свіжа зелень
Спосіб приготування:
З м'яса зваріть бульйон, всипте промиту квасолю. Варіть разом на середньому вогні близько години. Всипте нарізану кубиками картоплю, варіть ще 30 хвилин. На сковороді розігрійте олію, обсмажте дрібно нарізану цибулю. Коли він стане напівпрозорим, всипте моркву натерту на тертці. Смажте до готовності. Перекладіть морквяно-цибулеву піджарку в каструлю з бульйоном, приправте до смаку спеціями та лимонною кислотою. Варіть 10 хвилин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кропиву та свіжу зелень дрібно наріжте, перекладіть у зелений борщ. Додайте нарізані кубиками варені курячі яйця. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
Смачного!
Приготуйте також смачний зелений борщ із щавлем та молодим кабачком. Рецепт сезонної першої страви.