В пост, коли продукти тваринного походження знаходяться під повною забороною, дуже складно скласти повноцінне поживне меню для всієї родини. Але це можливо, якщо запастися хорошими рецептами, наприклад, смаженої картоплі з грибами, і знати секрети приготування.
Смажена картопля з грибами - рецепт
Складові:
- 1 кг картоплі
- 450 г будь-яких грибів
- 1 велика цибулина
- 1 пучок свіжого кропу
- 2 зубчики часнику
- 0,75 ч. Л. солі
- соняшникова олія
- мелений перець за смаком
Секрети приготування:
1. Гриби не можна заливати водою в мисці, інакше вони вберуть дуже багато вологи. Кожен гриб потрібно вимити під проточною водою і викласти на рушник. Поріжте підготовлені гриби на великі скибочки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
2. Розігрійте на сковороді 4 ст. л. соняшникової олії і швидко обсмажте гриби, всипте нарізаний півкільцями цибулю, смажте до рум'яності. Посоліть і поперчіть.
3. На другій сковороді розігрійте 100 мл соняшникової олії, всипте порізану брусочками картоплю, смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки, дуже рідко перемішуючи.
4. У сковороду з готовим картоплею перекладіть гриби з цибулею, посипте подрібненим часником і кропом. Прогрійте пару хвилин і зніміть з вогню.
Смачного!
Чудовим доповненням до смаженої картоплі буде салат з квашеної капусти з буряком. Рецепт вітамінного страви дуже простий.