В пост, коли продукти тваринного походження знаходяться під повною забороною, дуже складно скласти повноцінне поживне меню для всієї родини. Але це можливо, якщо запастися хорошими рецептами, наприклад, смаженої картоплі з грибами, і знати секрети приготування.
Смажена картопля з грибами - рецепт
Складові:
- 1 кг картоплі
- 450 г будь-яких грибів
- 1 велика цибулина
- 1 пучок свіжого кропу
- 2 зубчики часнику
- 0,75 ч. Л. солі
- соняшникова олія
- мелений перець за смаком
Секрети приготування:
1. Гриби не можна заливати водою в мисці, інакше вони вберуть дуже багато вологи. Кожен гриб потрібно вимити під проточною водою і викласти на рушник. Поріжте підготовлені гриби на великі скибочки.
3. На другій сковороді розігрійте 100 мл соняшникової олії, всипте порізану брусочками картоплю, смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки, дуже рідко перемішуючи.
4. У сковороду з готовим картоплею перекладіть гриби з цибулею, посипте подрібненим часником і кропом. Прогрійте пару хвилин і зніміть з вогню.
Смачного!
Чудовим доповненням до смаженої картоплі буде салат з квашеної капусти з буряком. Рецепт вітамінного страви дуже простий.