Today.ua

Смажена картопля: секрети хрусткої скоринки і фантастичного смаку від Миколи Люлька

Смажена картопля – проста і доступна страва. У деяких господарок вона виходить надто м'якою і буквально вариться на сковороді. Відомий український шеф-кухар Микола Люлько розкрив секрети приготування смачної картоплі із рум'яною скоринкою.

Кулінар акцентував увагу на тонкощах, які допоможуть отримати ситну страву з хрусткою скоринкою. Обід готується приблизно 40 хвилин.

Вам знадобляться картопля, цибуля, соняшникова та вершкове масло, а також сіль та спеції за смаком.

Бульби треба почистити та промити проточною водою. Потім наріжте картоплю на однакові шматочки і ще раз промийте. Це допоможе прибрати зайвий крохмаль.

Потім вилийте холодну воду через друшляк і ошпарьте картоплю окропом. Просушіть картоплю на паперовому рушнику - зайва рідина якраз і перетворює смажений продукт на тушкований.

Налийте олію в сковороду з антипригарним покриттям. Її має бути достатньо для того, щоб картопля не підгорала. Відправте на вогонь і перемішуйте не частіше ніж п'ять хвилин. Кришкою накривати не треба!

Потім візьміть цибулину та очистіть від лушпиння. Наріжте її кубиками та обсмажте до прозорості. Відправте цибулю до картоплі разом із шматочком вершкового масла. Посоліть і поперчіть. Як варіант можна додати спеціальні спеції.

Смажена картопля чудово поєднується з легким овочевим салатом, сметаною або кетчупом.

Нагадаємо, як приготувати на обід картопляні зрази: знадобляться прості інгредієнти та всього 25 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ