Вершкове масло робить котлети соковитими, навіть якщо фарш приготований із жорсткого м'яса. Однак, важливо правильно додавати цей інгредієнт, щоб котлети вийшли менш калорійними.
Найчастіше шматочок масла кладуть прямо в центр сформованих котлет перед тим, як їх смажити. Тоді у вас вийде щось на кшталт котлет по-київськи, коли при розрізі олія апетитно випливає з котлети.
Проте, не всім до смаку, коли жир стікає з котлети та перемішується із гарніром. Саме тому вершкове масло потрібно додавати прямо у фарш. Таким чином котлети цілком просочаться вершковим маслом і будуть соковитими.
Вершкове масла перед приготування кладуть в морозильну камеру. Після цього натріть його на тертці і додайте у фарш. Щоб котлети вийшли в міру жирними, на 1 кг фаршу візьміть трохи більше 100 г масла. Добре перемішайте фарш руками, щоб не залишалося шматочків масла, а потім можете приступати до смаження котлет.
Є ще один спосіб зробити котлети соковитими. У середину кожної потрібно покласти шматочок льоду. Коли холодна котлета опиниться на гарячій сковороді, то лід розморозиться і всередині котлети буде достатньо рідини, яка додатково її просочить. Котлети вийдуть соковитими, навіть якщо сам фарш сухуватий.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше повідомлялося, як приготувати ніжні котлети на пару з курячого філе.