Today.ua

Навіщо додавати у котлети вершкове масло: досвідчені господині поділилися секретом

Вершкове масло робить котлети соковитими, навіть якщо фарш приготований із жорсткого м'яса. Однак, важливо правильно додавати цей інгредієнт, щоб котлети вийшли менш калорійними.

Найчастіше шматочок масла кладуть прямо в центр сформованих котлет перед тим, як їх смажити. Тоді у вас вийде щось на кшталт котлет по-київськи, коли при розрізі олія апетитно випливає з котлети.

Проте, не всім до смаку, коли жир стікає з котлети та перемішується із гарніром. Саме тому вершкове масло потрібно додавати прямо у фарш. Таким чином котлети цілком просочаться вершковим маслом і будуть соковитими.

Вершкове масла перед приготування кладуть в морозильну камеру. Після цього натріть його на тертці і додайте у фарш. Щоб котлети вийшли в міру жирними, на 1 кг фаршу візьміть трохи більше 100 г масла. Добре перемішайте фарш руками, щоб не залишалося шматочків масла, а потім можете приступати до смаження котлет.
Є ще один спосіб зробити котлети соковитими. У середину кожної потрібно покласти шматочок льоду. Коли холодна котлета опиниться на гарячій сковороді, то лід розморозиться і всередині котлети буде достатньо рідини, яка додатково її просочить. Котлети вийдуть соковитими, навіть якщо сам фарш сухуватий.

Раніше повідомлялося, як приготувати ніжні котлети на пару з курячого філе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ